Haastateltuna Chikaran tuorein nuorten Suomen mestari Jasmi Salasmaa

10.3.2013

Nuorten SM-kilpailut käytiin Orimattilassa 23.-24.2. Jasmi Salasmaa voitti Suomen mestaruuden B-tyttöjen alle 44 kg sarjassa.

Jasmin Salasmaan ura judokana on nuoresta iästä huolimatta jo pitkä. Ensimmäinen, Judoshiain tulospörssissä näkyvä, sarjavoitto tuli Junnu Cup I, helmikuussa 2009. Jasmi on sittemmin saavuttanut runsaasti sarjavoittoja sekä kotimaisissa että kansainvälisissä kisoissa.

Jasmi aloitti judon kahdeksanvuotiaana ukkinsa, myös entisen judokan, suosituksesta. Jasmin mielestä judossa on hauskinta kisat ja leirit ja se että joukkueessa on hyvä henki. Haastavinta on uusien liikkeiden opettelu ja kun suunniteltu tekniikka ei aina toimi. Harjoituksissa pitää olla sopivasti hyviä tekniikoita ja randoria, tavoitteena on että aiemmin, ei niin hyvin toiminut tekniikka, hiotaan paremmaksi. Jasmin lempitekniikka on Ippon-seoi-nage ja seuraavaksi harjoitellaan tomoe-nage toimivaksi. Jasmin tulevaisuuden haave judossa on päästä olympialaisiin. Lähitulevaisuudessa aikomus koulutuksen suhteen olisi joko Mäkelänrinteen urheilulukioon tai Pajulahden urheiluopistoon.

Onnittelut hienosta saavutuksesta Jasmille, toivotamme onnea myös koko perheelle sekä valmentajalle.

Tanja Kujanhaara