Linkki_Helsingin_Tarmo

Seura, jossa on perinteitä - Chikara

Chikara on perinteikkään urheiluseura Helsingin Tarmon judojaosto. Chikara (suom. voima, tarmo, vahvuus) perustettiin virallisesti 14.10. 1963 ja Suomen judoliiton jäseneksi seura hyväksyttiin 21.2.1964. Chikara on ollut alusta asti vahvasti kilpailuseura. Chikara oli 1960-luvulla myös maan menestynein judoseura, jolloin seuran tähtiä kilpatatamilla olivat mm. Max Jensen, Jorma Kivinen, Seppo (Jolo) Reivuo, Kari Johansson ja Aimo Rovio. Merkittävä tuon ajan henkilö seurassa oli myös Suomen ensimmäisen mustanvyön ansainnut Väinö Haukka.

Chikaran hyvähenkisessä ja reilussa ilmapiirissä, on juniorityö ollut merkittävässä asemassa seuran reilun 40 vuotisella taipaleella. Niin se on myös tänäkin päivänä. Seura tarjoaa nuorille hyvät puitteet hienolle harrastukselle tai vaativalle kilpaurheilulle pätevässä ohjauksessa ja valmennuksessa. Vaikka Chikara on profiloitunut juniori- ja kilpailutoimintaan, seurassa on jokaiselle sopivan tasoisia harjoitusryhmiä lapsista senioreihin ja kuntoilijoista kilpailijoihin!

Chikaran jäsenmäärä on noin 100, joista suunnilleen puolet on junioreita. Lisäksi seuratoiminnan piiriin kuuluu pari kymmentä muksujodokaa vanhempineen. Chikara järjestää kaksi kymmentä ohjattua harjoitusta viikossa.