Chikaralaiset tekemässä suomalaista sambo-painihistoriaa Pietarissa

23.5.2012Chikaralaiset olivat mukana tekemässä historiaa tiettävästi ensimmäisenä kansainvälisiin kisoihin osallistuvana suomalaisena Sambo-joukkueena.


Pietarissa järjestettiin 5-6. toukokuuta 2012 perinteinen nuorten sambo-painin joukkueturnaus "Pobeda".


Pobeda-turnaukseen, joka on sambo-junioreiden päätapahtuma Venäjällä, oli ilmoittautunut satoja innokkaita 1996-1998 syntyneitä nuoria urheilijoita kymmenissä eri joukkueissa, jotka tulivat ympäri Venäjää, Murmanskia ja Siperiaa myöten. Ulkomailta oli saapunut Latvian, Yhdysvaltojen, Ukrainan, Valko-Venäjän ja Suomen joukkueet. Kilpailu järjestettiin Jubilee-areenalla, nyt kahdettatoista kertaa.

Suomen joukkuetta, jossa painivat Erkka Kari (-66kg, Meidokan), Joosua Mujunen (-60kg, Chikara) ja Sami Ponsi (-78kg, Chikara), oli täydennetty pietarilaisilla painijoilla. Ensimmäiseksi Suomen vastustajaksi oli arvottu Siperian federaatiopiirin joukkue, joka myllytti suomalais-pietarilaista tiimiämme 10-0. Toisessa ottelussaan Suomi sai vastaansa Latvian. Ensimmäisen ottelun tiimoilta jo kertaluokkaa kokeneempina suomalaiset painijamme esittivät vakuuttavamman suorituksen ja saivat latvialaisista suorituspisteitäkin, mutta joukkue hävisi lopulta Latvialle 7-3.

Kaupunkien sarjassa voiton vei Moskova ja hopeaa sai Pietari. Moskovalaiset voittivat myös superfinaalin, jossa vastassa oli keskisen federaatiopiirin joukkue. Voittajat edustavat Venäjää syyskuussa Virossa järjestettävissä Euroopan mestaruuskilpailuissa.

Voitonpäivän kunniaksi juhlallisuudet avajaisissa ja palkintojen jaossa olivat omaa luokkaansa: Pietarin pormestarin puhe, ympäri hallia marssinut torvisoittokunta, voimistelu-, tanssi- ja lauluesitykset sekä tietenkin osallistujien joukossa maailmanmestaruus- ja olympiatason painijat tekivät suomalaiseen retkikuntaan unohtumattoman vaikutuksen. "Ensi vuonna uudestaan!" nuoret painijamme sanoivat.

Reisussa mukana olivat kilpailijoina Joosu, Sami ja Erkka sekä huoltojoukoissa Ilkka, Matti ja Anatoli. Tulkkina/matkanjohtajana toimi Jelena ja valmentaja Jami. Tulevaisuutta haistelemassa olivat matkassa mukana Ville ja Aleksi.

Suuri kiitos kisajärjestäjille loistavasta kisaviikonlopusta!

Ilkka Mujunen