Dopingrikkomus judossa

15.4.2021

SUEK ry:n antidopingasioiden kurinpitolautakunta on määrännyt judoka Miko Silden urheilun toimintakieltoon dopingrikkomuksesta.

 

DOPINGRIKKOMUS

Suomen urheilun eettinen keskuksen SUEK ry:n antidopingasioiden kurinpitolautakunta on määrännyt 11.3.2021 judoka Miko Silden kolmen vuoden urheilun toimintakieltoon dopingrikkomuksesta. Silden 3.10.2020 judon SM-kilpailuissa antamassa dopingnäytteessä oli Maailman antidopingtoimisto WADAn kiellettyjen aineiden luetteloon kuuluvaa anabolista steroidia. Lautakunta päätti lisäksi, että Silden tulokset SM-kilpailuissa 3.10.2020 ja sen jälkeen hylätään.

Silde on 40-vuotias Virossa ja Suomessa kilpaileva judoka. Silde on Suomessa harjoitellessaan käynyt satunnaisesti Chikaran harjoituksissa ja edustanut Suomessa kilpaillessaan Suomen Judoliittoon kuuluvaa Chikaraa. Virossa kilpaillessaan hän on edustanut Viron judoliittoon kuuluvaa Taifua. Hän on Viron kansalainen ja on edustanut kansainvälisissä kilpailuissa Viroa.

Chikara on erittäin pahoillaan tapahtuneesta. Seuran sääntöjen mukaisesti lajiliiton määrittelemään dopingrikkomukseen syyllistyneenä hänet on erottu seurasta välittömästi SUEK ry:n päätöksen tultua seuran tietoon.

Tiedote päätöksestä SUEK ry:n sivulta tästä.