Team Chikaralle useita mitaleita Danish Open kilpailussa

18.2.2024

Teksti: Erika Vauhkonen

10.-11. helmikuuta Tanskan Vejlessä oteltiin kovatasoinen Danish Open -kilpailu. Danish Open on hienosti järjestetty kilpailu, johon osallistuu kovia kilpailijoita mm. Japanista ja Kanadasta asti. Team Chikaraa edustivat Erika Vauhkonen, Joonatan Kujanhaara, Jesper Taavitsainen, Aleksi Hukkanen, Kristofer Pertelson. Valmentajana Jarmo Hukkanen. Riina Myllylä oli tällä kertaa huoltotiimissä loukkaantumisen takia.

Kisojen mitalisaldo oli:

  • Hopeaa Aleksi Hukkanen M-90 U21
  • Hopeaa Erika Vauhkonen N52
  • Pronssia Joonatan Kujanhaara M66

Mitaleiden lisäksi kaikille kertyi useita otteluvoittoja, lue tarkempi raportti alta.

Seuraava reissu suuntautuu SM-kisoihin 2.-3. maaliskuuta Lempäälän Ideaparkiin. Chikarasta on kasassa iso porukka, ja toivomme kaikkien lähtevän mukaan kannustamaan chikaralaisia voittoon!

https://lempaala.ideapark.fi/tapahtumat/judon-sm-kisat/

Team Chikara Danish openissa 2024. Vasemmalta: Kristofer Pertelson, Riina Myllylä, Erika Vauhkonen, Aleksi Hukkanen, Jarmo Hukkanen, Joonatan Kujanhaara. (Jesper Taavitsainen puuttuu kuvasta).

Ensimmäisenä kisasi Joonatan Kujanhaara M-66. Tässä isossa sarjassa oli 33 kilpailijaa. Joonatanin ottelut alkoivat klo 9 ja ensimmäisenä vastaan asettui Hollantilainen Vreeling. Joonatan selviytyi ottelusta hienosti kahdella wazarilla. Toisella kierroksella Kujanhaara kohtasi Japanin Takezon ja joutui ottamaan tappion. Japanilainen voitti lopulta koko sarjan, kun Joonatan jatkoi keräilyissä. Keräilyissä Joonatan voitti ensin Tsekin Kopeckyn. Sen jälkeen hän kohtasi jälleen hollantilaisen Vreelingin, josta otettiin uusi voitto. Seuraavaksi vastaan tuli saksalainen Hermann, jonka Joonatan voitti Ipponilla. Näin Joonatan eteni pronssiotteluun. Joonatanilla oli pitkä päivä lyhyillä tauoilla, joka saatiin hienoon päätökseen 11-0 voitolla Kremermanista pronssiottelussa. Pronssi vaati siis tällä kertaa kuusi ottelua.

Erika Vauhkonen kilpaili N-52 sarjassa, jossa oli mukana 10 kilpailija. Ensimmäisessä ottelussaan hän kohtasi tiukan vastuksen, saksalaiselta Flohrin. Flohr johti ottelua yhdellä wazarilla, mutta Erika tasoitti tilanteen 1-1 ja ajoi lopulta vastustajalleen kolme varoitusta ja voitto Erikalle. Seuraavaksi vastaan tuli Tsekin Kralova, jonka Vauhkonen voitti suunnitelmallisesti varoituksilla. Semifinaalissa hän kohtasi kanadalaisen Bourhanen, jonka kanssa otettiin pitkä jatkoaika, joka päättyi lopulta Erikan wazariin. Finaalissa vastustajaksi asettui Tsekin Korvakova, jolle Vauhkonen taipui lopulta wazarilla. Näin ollen Vauhkonen saavutti hopeaa.

Sunnuntaina Chikaran ainoasta mitalista vastasi Aleksi Hukkanen U21 M-90 sarjassa, jossa oli mukana 13 osallistujaa. Hukkanen aloitti päivän voittamalla tiukassa ottelussa Giel Dolin. Ensimmäisen ottelun aikana Hukkanen loukkasi ikävästi sormensa, mutta ei antanut sen häiritä hyvää kisaa. Seuraavaksi vastaan tuli Vaclav Ech, jonka Hukkanen kaatoi 10-1. Ottelu oli tiukka, sillä vastustaja sai pisteitä Hukkasesta, mutta Hukkanen kuitenkin hallitsi otteita ja vei lopulta voiton. Finaaliottelua Hukkanen joutui odottamaan useiden tuntien ajan, mikä oli harmillista sormivamman kannalta. Finaalissa Hukkanen taipuikin sitten kanadalaiselle Andriamananalle varoituksilla. Suomeen palatessa Hukkasen ensimmäisessä ottelussa loukkaantunut sormi jouduttiin operoimaan nopealla aikataululla. Sormi on nyt korjattu ja Hukkanen valmistelee jo paluuta tatamille.

Kristofer Pertelson palasi kilpailumattojen ääreen ensimmäistä kertaa vuoteen harmillisen loukkaantumisen jälkeen. Nyt hän oli kuitenkin täydessä kunnossa ja valmis otteluun. Hänen sarjassaan M73 U21 kilpaili peräti 34 osallistujaa. Ensimmäisessä ottelussaan hän kohtasi Steringan, jolle Pertelson hävisi niukasti varoituksilla, eli matka jatkui keräilyissä. Keräilyissä Pertelson kohtasi ensin Mattssonin, jonka hän voitti vakuuttavasti 10-0. Seuraavaksi vastaan asettui Bååthe, jonka Pertelson kaatoi myös 10-0. Kolmannella keräilykierroksella hän kohtasi Andersenin, jonka Pertelson voitti selvästi 11-0. Keräilyottelut jatkuivat tiukkoina ja seuraavaksi vastaan tuli toistamiseen Steringa, jonka edellisestä kohtaamisesta viisastunut Pertelson voitti tällä kertaa Ipponilla. Keräily jäi lopulta lyhyeksi Pertelsonin hävitessä Karpukoville varoituksilla, joten sijoitus oli tällä kertaa 9. Vaikka kovaa työtä ei palkittukaan mitalilla, oli tämä erinomainen avaus loukkaantumisen jälkeiselle kilpakunnolle.

Jesper Taavitsainen otteli kisojen suurimmassa sarjassa M-73 , jossa oli mukana 47 osallistujaa. Jesper aloitti kilpailupäivänsä vahvasti voittamalla Tutunarovin varoituksilla. Seuraavaksi Jesper hoiteli Våvran varoituksella jatkaen menestyksekkäitä otteitaan. Birlund oli seuraavana vastustajana, jonka Taavitsainen voitti kevyesti 11-0. Kuitenkin seuraavassa ottelussa Taavitsainen koki tappion Ruotsin Mattssonille, joka eteni lopulta finaaliin. Jesper jatkoi kilpailuaan keräilyotteluissa, jossa matka loppui valitettavasti tällä kertaa ensimmäiseen otteluun. Sijoitus oli siis Kristoferin tavoin 9.