Pehmeän tien SM-kisojen kovimmat nimet

23.11.2010

Suomen Urheilutietäjät ry:n kesälehdessä 2010 on ansiokas kirjoitus judon Suomen mestaruuskilpailuista. Chikaralla vahvat perinteet kilpajudossa!

 

Pehmeän tien SM-kisojen kovimmat nimet

Artikkelissa käsitellään judon eli suomeksi pehmeän tien henkilökohtaisia Suomen mestaruuskilpailuja. Mukana ovat sekä miesten että naisten yleiset sarjat.

Suomen urheilutietäjien kesälehden 2010 artikkelissa on yhteenveto kisojen historiasta ja hyvin kattava tilastointi. Artikkelin on kijoittanut Juhani Pihlaja.

Maistiaisiksi...

Kaksi seuraa muiden edellä

Kun tutkaillaan seurojen tai kerhojen menestystä, mitalit ovat jakautuneet sangen epätasaisesti. Helsinkiläisseurat Chikara ja Meido-Kan ovat saavuttaneet yhteensä peräti 505 miesten ja naisten henkilökohtaista SM-mitalia. Vuosina 1963–2010 on jaettu 1 957 mitalia, joten näiden kahden seuran osuus on lähes 26 %.

Chikaralla on mitaleja eniten, mutta Meido-Kanin urheilijat ovat juhlineet Suomen mestareina useimmin, 91 kertaa. Lisäksi Meido-Kan on saavuttanut selvästi Chikaraa enemmän naisten mitaleja. Meido-Kanin mitaleista on naisten tuomia 39 %, kun Chikaralla naisten osuus jää 18 prosenttiin.

Tsekkaa ihmeessä koko Pehmeän tien SM-kisojen kovimmat nimet -artikkeli tästäLisätietoja: http://www.saunalahti.fi/sut/kesa2010/judo.html