International Hiiden shiai, Nummela 14.9.2014

16.9.2014

Chikara oli ykkösenä niin osallistujamäärässä kuin mitalitilastossakin.

International Hiiden shiai, Nummela 14.9.2014

Nummelaan lähti kauniina syyskuisena sunnuntaina Chikarasta 12 junioria ja yksi aikuinen. Eikä huonolla porukalla lähtenytkään: Chikara oli ykkösenä niin osallistujamäärässä kuin 12 mitalilla mitalitilastossakin, joista seitsemän kultaa, neljä hopeaa ja pronssi.

Kisan kaikki sarjat oli järjestetty pooleiksi, joten jokainen sai useita otteluita.

Ottelut alkoivat tällä kertaa aikuisista. Varsinkin seuran oma ottelija, Miika Hirvonen, sai raikuvat aplodit joka kerta tatamille astuessaan. Miika otteli sarjassa M+81 neljä matsia, kolme voittoa ja ainoastaan yksi tappio. Kisan päätyttyä Miikan kaulaan ripustettiin kultainen mitali, onnea!

P13-34 sarjassa oli peräti neljä Chikaralaista. Ensin kohtasivat Daniela Österlund ja Ville Kala, voitto Danielalle. Seuraavaksi kohtasivat Ronja Salasmaa ja Joonatan Kujanhaara, voitto Joonatanille. Villellä kävi huono tuuri ja tiukoista otteluista huolimatta, häviö tuli kaikissa otteluissa. Daniela jäi poolinsa kolmanneksi ja oli näin ulkona mitalikamppailusta. Finaaliottelu käytiin Ronjan ja Joonatanin kesken, tiiviissä kamppailussa voiton vei lopulta Joonatan.

Tytöt 13-40 sarja oli kolmen ottelijan pooli. Chikaralaisista olivat mukana Lotta Ruoppa ja Ronja Miekkalehto sekä nykyään Judosportia edustava Heda Balatkhanova. Tytöt voittivat toisensa ristiin ja paremmalla piste-erolla kultainen mitali ripustettiin Ronjan kaulaan ja upeastin otelleelle Lotalle hopeaa.

Ronja osallistui ensimmäistä kertaa myös poikien sarjaan P13-38. Kuuden ottelijan pooli, toi Ronjalle viisi todella rankkaa matsia, joista kolme jopa venyi jatkoajalle. Ottelukokemusta tuli ropisten ja yksi hieno voittokin. Hienosti tsempattu.

P15-34 oli kahden kisaajan sarja, jossa Joonatan kohtasi nummelalaisen Veeti Sepän. Kaksi suoraa voittoa yukon erolla todella tiukoissa kamppailuissa toi Joonatanille kultaisen mitalin.

P13-42 sarja oli neljän ottelija pooli. Sarjavoiton vei Artur Khaziev pienimmällä mahdolllisella piste-erolla.

P13-50 oli yhdistettyjen painoluokkien pooli. Harvemmin kisaava Elias Kuoppala antoi hienon vastuksen kokeneemmille vastustajilleen.

P15-42 oli kolmen ottelija pooli, jossa voiton vei Artur, hopea meni Nurmijärvelle ja pronssia Mikko Ruopalle.

Tytöt 15-57 sarja oli myös kolmen ottelijan pooli. Yhden voiton ja yhden tappion kokenut Katri Raveala palkittiin hopeisella mitalilla.

P15-55 sarja oli yhdistetty kuuden ottelijan, tyttöjen ja poikien sarja. Katri ja Jukaran Ronja Luukkonen, jatkoivat suoraan tänne edellisestä sarjasta. Katri saavutti rankassa sarjassa yhden voiton, mutta pojat olivat tällä kertaa liian voimakkaita.

Päivän viimeinen sarja oli P18-60, jossa jo edellispäivänä Samurai Cupissa otelleet Tuomas Hiilamo ja Lassi Ruoppa sekä Oulusta asti tullut Niko Viitaniemi taistelivat keskenään. Kahdella voitolla, kultainen mitali ripustettiin Tuomaksen kaulaan, Lassille hopeaa ja pronssimitali matkasi Ouluun.

Kisojen, palkintojenjaon ja pienen evästyksen jälkeen oli vuorossa randoritreenit. Reilun tusinan verran ottelijoita jaksoi vielä Jamin ja Tankin opastuksella vääntää ja kääntää puolentoista tunnin ajan.

Mitalisaldo

7 kultaa: Miika Hirvonen, Joonatan Kujanhaara x 2, Ronja Miekkalehto, Artur Khaziev x 2, Tuomas Hiilamo
4 hopeaa: Ronja Salasmaa, Lotta Ruoppa, Katri Raveala, Lassi Ruoppa
1 pronssi: Mikko Ruoppa
 

Seuraavat kisat 4.10.2014 Eden shiai Tampere

Äiti tatamin laidalla