Judon lasten ja nuorten peruskurssi

Nuorten peruskurssi. Takarivissä vetäjät Christer, Noppe, Lasse ja Jami

Lasten ja nuorten peruskurssit tarjoavat edellytykset oppia judon perusteet sekä valmiudet jatkaa harrastusta judon parissa alkeiskurssin jälkeen.

Kurssit ovat suunnattu 7-14 vuotiaille lapsille ja nuorille. Kurssien ohjelmaan kuuluu kaksi kertaa viikossa 1 h 15 min. mittaiset harjoitukset. Peruskurssille (7-14 v) otetaan noin 20 kurssilaista kurssia kohden. Syksyn kurssit alkavat elokuun loppupuolella ja päättyvät tammi-helmikuun tietämissä, hieman kurssista ja vuodesta riippuen vuodesta.

Kurssilla perehdytään lajiharjoitteiden lisäksi dojo-käytökseen sekä hygieniaan ja harjoitusten turvallisuuteen. Dojo-käytös sisältää judon muodollisia puolia, johon liittyvät kumarrukset ja järjestelmällinen toiminta harjoituksissa. Sen avulla harjoitukset pystytään pitämään turvallisina ja toiminta kaikille mielekkäänä. Myös puhtaat jalat ja judopuvut, lyhyet kynnet, korujen käyttökielto harjoituksissa edistävät harjoittelun mukavuutta ja turvallisuutta.

Kehittävä ja monipuolinen harrastus

Judoharjoitukset antavat mahdollisuuden lapsille ja nuorille kehittää monipuolisesti omia liikuntataitojaan sekä parantaa myös omia sosiaalisia kykyjään. Judo on yksilölaji, mutta sitä ei pysty harrastamaan ilman harjoittelukaveria. Uuden oppiminen yhdessä sekä harjoittelukavereiden kunnioittaminen ovat judossa itsestään selvyyksiä. Myös kamppailutilanteiden voittaminen ja häviäminen sekä kyseisten tunteiden käsittely ovat olennainen osa judoa.

Normaali peruskurssin harjoitus koostuu lämmittely- ja venyttelyosasta, lajiharjoittelusta ja palauttavasta loppuverryttelystä. Aluksi laji- harjoittelussa keskitytään yleisen koordinaation ja liikkuvuuden kehittämiseen sekä kaatumisten eli ukemien harjoitteluun. Taitojen kehittyessä siirrytään heittojen ja sidontojen harjoitteluun. Myös taitojen kokeilu kamppailutilanteessa kuuluu olennaisena osana lajiin. Se toteutetaan pariharjoitteluna, jossa molempien kurssilaisten tulee yrittää heittää toinen toistaan. Myös mattotekniikoita harjoitellaan kamppailun avulla, jolloin molemmat yrittävät sitoa vastustajansa mattoon sääntöjen mukaan. Kamppailuharjoitukset toteutetaan tiukan valvonnan alla, kuten kaikki kurssin vaativat osuudet.

Tutustu myös Suomen Judoliiton tiedotteeseen Kohti judoharrastusta - opas lasten vanhemmille.

Paljonko peruskurssi maksaa ja mitä tarvitaan?

Judon lasten peruskurssin hinta kaudella 2023-2024 on 250 euroa, joka sisältää seuran jäsenyyden ja vakuutuksen. Liitymismaksu sisältää myös Suomen Judoliiton jäsenseuran jäsen oikeudet ja etuudet.

Kurssilainen tarvitsee judogin eli judopuvun ja vyön ellei sellaisia ole jo valmiiksi. Ensimmäisiin harjoituksiin pukua ei tarvita. Varusteiksi riittää pehmeää kangasta olevat housut ja t-paita. Puvun ripeä hankinta on kuitenkin suotavaa, jotta kaikilla olisi yhteiset harjoittelumahdollisuudet. Pukujen hinnat vaihtelevat hieman judogin koon mukaan. Sisaruksilta, serkuilta ja ystäväpiiristä pieneksi jääneitä judopukuja kannattaa myös kysellä.

Koska harjoitukset ovat?

Lasten ja nuorten peruskurssin harjoitusajat ovat tiistaisin 17.45 - 19.00 ja sunnuntaisin 14.00 -15.15

Milloin alkaa seuraava kurssi?

Seuraava lasten peruskurssi alkaa sunnuntaina 20.8.2023 klo 14.00. Ilmoittautumaan pääsett tästä.
(Kurssin hinta on vielä vahvistamatta)

Ketkä ohjaavat harjoitukset?

 • Janne Kurki
 • Alexander Suvorov

   Mistä lisätietoja?

  Tarvitessasi mahdollisesti lisätietoja tai tarkennuksia, niin voit lähettää viestisi sähköpostitse osoitteeseen:  info(at)chikara.fi

   

  Alla Judoliiton esittelyvideot
  nuorten kurssista.

   

   

  Kurssipuvun voit hankkia suoraan budoliike.fi -verkkokaupasta. Kun olet ilmoittautunut kurssille, saat tilaustasi varten Chikaran alennuskoodin, joka syötetään verkkokaupan tilaus-lomakkeelle. Puvun voit tilata enakkoon tai vielä ensimmäisen harjoituskerran jälkeenkin. Maksu tapahtuu verkkokauppaan. Chikaran kurssipukukoodilla tilatut puvut toimitetaan suoraan salille tai voit noutaa sen itse.

   

  Kuva: budoliike.fi