Judon aikuisten peruskurssi

Peruskurssi, syksy 2004

Aikuisten ohjatun peruskurssin tarkoituksena on perehdyttää aloittava harrastaja judon perusteisiin sekä tarjota edellytykset jatkaa harrastusta judon parissa alkeiskurssin jälkeenkin, oman tason ja halun mukaan, seuran yleisissä harjoituksissa tai kuntojudon parissa.

Peruskurssin ohjelmaan kuuluu kaksi kertaa viikossa 1 t 15 min - 1 t 30 min. mittaiset harjoitukset. Peruskurssin aikana opetellaan judotekniikoiden lisäksi dojo-käytöstä, eli kuinka judosalilla käyttäydytään ja huomioidaan ja kunnioitetaan vastustajaa sekä käydään läpi turvallisuuteen ja hygieniaan liittyviä asioita esim. jalkojen pesu ennen harjoituksia sekä millaiset otteet ovat judossa sallittuja ja turvallisia tehdä. Tärkein kurssilla opittava asia on ukemi, eli kaatuminen, kuinka tulla judoheitosta turvallisesti alas.

Harjoitukset alkavat yleensä alkulämmittelyllä, joka voi olla jumppaa, peliä tai leikkimielistä kisailua. Sitten harjoitellaan ukemia eli kaatumista sekä erilaisia taitoliikkeitä. Judotekniikoita tehdään sekä matossa, että pystyssä ja taitojen karttuessa tehdään myös otteluharjoittelua eli "otetaan randoria". Judon japaninkieleinen tekniikkasanasto tulee myös tutuksi. Judossa tehdään heittojen ja mattosidontojen lisäksi myös käsilukkoja ja kuristuksia, mutta ne kuuluvat edistyneemmän judokan tekniikkavalikoimaan. Kurssin päätteeksi pidetään graduointi eli vyökoe, jossa suoritetaan keltainen vyö.

Smartum Liikuntaseteli

Paljonko peruskurssi maksaa ja mitä tarvitaan?

Judon aikuisten peruskurssin hinta on 270 euroa, sisältäen liittymismaksun ja vakuutuksen. Tarvitset myös judogin (judopuvun), mikäli Sinulla ei pukua jo ole. Pukujen hinnat vaihtelevat koon mukaan, alkaen noin 40 eurosta.

Liitymismaksu sisältää myös Suomen Judoliiton jäsenseuran jäsen oikeudet ja etuudet.

Kurssimaksun voi maksaa myös kokonaan tai osittain  Smartum Liikunta- tai Kulttuuriseteleillä. Voit maksaa myös SmartumPay-etämaksuna. Maksaessasi sovelluksella lisää maksuun kuitin toimitusosoitteeksi info@chikara.fi.

Aikuisten peruskurssin harjoitusajat ovat:
- torstaisin 18.30 - 20.00 ja
- lauantaisin 12.30 -14.00.

Ketkä ohjaavat harjoitukset?
Aikuisten peruskurssin ohjaajat ovat:

  • Harri Hakala
  • Sampo Laine

Milloin seuraava kurssi alkaa?

Peruskurssi treenaa aikuisten tekniikkaryhmän mukana, ja sille voi osallistua ns. rullaavasti eli voit ilmoittautua mukaan milloin vain syykauden alkamisen jälkeen. Syyskauden treenit uusille kurssilaisille starttaa torstaina 10.8.2023.

Tiedustelut
Tarvitessasi mahdollisesti lisätietoja tai tarkennuksia, niin voit lähettää viestisi osoitteeseen: info(at)chikara.fi


Tervetuloa judon pariin!

    

 

 

 

Kurssipuvun voit hankkia suoraan budoliike.fi -verkkokaupasta. Kun olet ilmoittautunut kurssille, saat tilaustasi varten Chikaran alennuskoodin, joka syötetään verkkokaupan tilaus-lomakkeelle. Puvun voit tilata enakkoon tai vielä ensimmäisen harjoituskerran jälkeenkin. Maksu tapahtuu verkkokauppaan. Chikaran kurssipukukoodilla tilatut puvut toimitetaan suoraan salille tai voit noutaa sen itse.

 

Kuva: budoliike.fi