Peruskurssit

Peruskurssi on pohja judon aloittamiselle ja tie lajin turvalliselle harrastamiselle. Kurssit kestävät n. 3,5 - 4 kk ja sen aikana opitaan perusasioita judosta; ukemi (kaatuminen), sidontoja, heittoja sekä judokäytökseen kuuluvia asioita. Kurssin lopussa suoritetaan keltainen vyö, jonka jälkeen judoharrastus vasta varsinaisesti alkaa! Peruskurssin jälkeen on valittavana ohjattuja harjoituksia viisi kertaa viikossa, lisäksi käytettävissä on vapaaharjoitusvuoroja.

Mitä judon harrastamiseen tarvitaan?

Kurssilainen tarvitsee judopuvun (judogi) ja valkoisen judovyön (obi) ellei sellaisia ole jo valmiiksi. Ensimmäisiin harjoituksiin pukua ei tarvita. Varusteiksi riittää pehmeää kangasta olevat housut ja t-paita. Puvun ripeä hankinta on kuitenkin suotavaa, jotta kaikilla olisi yhteiset harjoittelumahdollisuudet. Harjoituspukujen hinnat vaihtelevat koon mukaan noin 21,00 € - 45,00 € välillä. Sisaruksilta, serkuilta ja ystäväpiiristä tarpeettomia judopukuja kannattaa myös kysellä. Lisäksi on suotavaa hankkia sandaalit (zôri) liikkumiseen pukuhuoneen ja maton välillä.

Paljonko peruskurssi maksaa?

Kaudella 2023-2024 lasten ja nuorten peruskurssin hinta 250 € ja aikuisten kurssin hinta on 270 €. Hinnat sisältävät seuran jäsenyyden ja vakuutuksen. Liitymismaksu sisältää myös Suomen Judoliiton jäsenseuran jäsen oikeudet ja etuudet.


Kurssipuvun voit hankkia suoraan budoliike.fi -verkkokaupasta. Kun olet ilmoittautunut kurssille, saat tilaustasi varten Chikaran alennuskoodin, joka syötetään verkkokaupan tilauslomakkeelle. Puvun voit tilata enakkoon tai vielä ensimmäisen harjoituskerran jälkeenkin. Maksu tapahtuu verkkokauppaan. Chikaran kurssipukukoodilla tilatut puvut toimitetaan suoraan salille tai voit noutaa sen itse.