Helsinki Judo Camp

 

 

 

Kesällä 2019 Helsinki Judo Campin järjestelyistä vastaa Meidokan.

Lisätietoja tästä

 

 

 

Helsinki Judo Camp 2008
Helsinki Judo Camp 2009

HELSINKI JUDO CAMPIN HISTORIA

Ensimmäinen Helsinki Judo Camp järjestettiin vuonna 1995 Suomenlinnassa. Viime vuosina leiripaikaksi on vakiintunut Ruskeasuon palloiluhalli ja ajankohdaksi elokuun ensim-mäinen viikko keskiviikosta sunnuntaihin. Ensimmäisen leirin päävalmentajana toimi japanilainen maailmanmestari Sumio Endo.

Valmentajat ovat paria poikkeusta lukuun ottamatta tulleet ulkomailta. Taso on ollut kova, sillä lähes kaikilla päävalmentajilla on ollut meriitteinä arvokisavoittoja tai vähintään menestystä kovissa kansainvälisissä mittelöissä. Ainoana naisena miehiseen valmentajakaartiin kiilasi vuonna 2003 italialainen moninkertainen arvokisavoittaja Emanuela Pierantozzi.

Helsinki Judo Camp 2002

Viisipäiväinen leiri on tarjonnut omat pakettinsa sekä junnuille että aikuisille. Molempien ohjelmassa on ollut päivittäin kaksi tekniikkatreeniä ja aikuisille lisäksi randoriosuus. Mukana on ollut säännöllisesti myös joukkueita ulkomailta, lähinnä Baltian maista. Leirin yhtenä pyrkimyksenä onkin ollut tarjota kotimaisille huipuille kovaa harjoitusvastusta. Ohessa on järjestetty myös A-junioreiden harjoitusmaaotteluja. Vaikka leiri on koonnutkin paikalle runsaasti aktiivisia kilpajudokoita, se on tarkoitettu kaikille judon harrastajille. Tekniikkaharjoitukset ovat sopineet kaikille ja jokainen on voinut treenata niissä oman kuntonsa ja taitotasonsa ehdoilla. Leiri on tarjonnut myös mahdollisuuden tavata muita judokoita ja kokeilla treenaamista myös muiden kuin tuttujen seurakavereiden kanssa.

Aikaisempina vuosina Helsinki Judo Campin huipennuksena on ollut leirin yhteydessä järjestetty Max Jensen Memorial Cup, mutta vuodesta 2007 lähtien se on järjestetty erillisenä tapahtumana.

Max Jensen Memorial Cupissa kisataan epävirallisesta avoimen luokan Suomen Mestaruudesta. Kutsukilpailuna järjestettävä kisa tarjoaa yleisölle vaihderikkaita ja yllätyksellisiä judomatseja. Vuonna 2006 Max Jensen järjestettiin ensimmäisen kerran myös naisille. Kilpailua ei toistaiseksi järjestetä enää joka vuosi.

Johanna Oikarinen