Graduoinnit

Chikara noudattaa Suomen Judoliiton vyökoejärjestelmän sääntöjä. Jos haluat korottaa vyöarvoasi, tarvitset puollon valmentajalta/harjoitusten ohjaajalta. Vyön korottamiseen vaaditaan säännöllisen judoharjoittelun lisäksi mm. kilpailupisteitä, osallistumista leireille ja aktiivisuutta seuratoiminnassa. Omalla salilla suoritetaan 5. - 2. kyu, 1. kyu aluegraduoinnissa ja dan-graduoinnit judoliiton graduoinneissa. Vyökoevaatimukset  (5.-2.kyu) pääpiirteissään tästä.

Graduointimaksu
5. kyu (keltainen vyö)
 60 € Hinta sisältää judopassin ja keltaisen vyön
(Summasta 30 € Judoliitolle)
Graduointimaksut
4. - 2. kyu
 40 €  

 

Graduointisäännöt on luettavissa vyökoekomission verkkosivuilla. Graduointisäännöt (2017) pdf-tiedostona. Graduointiohjeet löytyvät myös salilta.

Vyökokeeseen valmistautuminen - Kun olet saanut puollon graduointiin:

  1. Pyydä harjoittelukaverisi ukeksi hyvissä ajoin ennen graduointia.
  2. Harjoittele vaaditut tekniikat ukesi kanssa ja  opettele niiden japaninkieliset nimet.Laita vyökokeeseen valkoinen judogi (naisilla valkoinen t-paita, jossa ei ole tekstiä eikä kuvia) ja huolehdi, että judogi on puhdas. Pitkien hiusten tulee olla kiinni.
  3. Mitä korkeampaa vyötä olet suorittamassa, sitä enemmän vaaditaan judosanaston hallintaa.
  4. Hygieniaan ja turvallisuuteen liittyvät asiat sekä dojokäytös on kaikkien hallittava. Maksa graduointimaksu ja ota kuitti mukaan vyökokeeseen. Saavu ajoissa ja varaa riittävästi aikaa.
  5. Muistathan, että graduointi on arvokas tilaisuus ja odotellessasi vuoroasi (tai hoidettuasi oman osuutesi) ei ole sopivaa rupatella, venytellä eikä muutakaan puuhastella.

Chikaran seuragraduoinneista vastaa:

- Jukka Putaala (2.dan)
- Harri Hakala (1.dan)